KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Významný německý orchestr zahraje i s českým politikem
Zpět

Významný německý orchestr zahraje i s českým politikem

Přidáno 20. 5. 2015
Ilustrační foto
Praha (19. května 2015) - S vynikajícím  souborem Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus), přijíždí ve středu na 70. ročník mezinárodního festivalu  Pražské jaro také emeritní náměstek Ministerstva kultury ČR Miroslav Rovenský
S vynikajícím  souborem Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus), přijíždí ve středu na 70. ročník mezinárodního festivalu  Pražské jaro také emeritní náměstek Ministerstva kultury ČR Miroslav Rovenský. Stálým členem tohoto prestižního německého ansamblu se stal  již před 14 lety.  Po dlouholetém působeni ve Vídni a Basileji a po vítězství v mezinárodní soutěži v Den Haagu, přišel ,,draft" do Berlína.
V loňském roce, kdy mu orchestr umožnil hrát méně koncertů ( s ohledem na Rovenského působeni na ministerstvu kultury)  vystupoval s ním například v  Bostonu, Washingtonu, Los Angeles  New Yorku , Amsterdamu a samozřejmě v Berlíně.  
Akamus slaví v letošním roce 33 let od svého vzniku. Ansambl pravidelně vystupuje ve všech hudebních centrech Evropy, Asie, Severní a Jižní Ameriky a Austrálie. Na středeční koncert do beznadějně vyprodaného Rudolfina přivážejí Berlíňané barokní Vodní hudbu nejen od G.F.Händela, ale i G.P. Telemanna a francouzských skladatelů  M.R.de Lalandeho a M.Maraise.