KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 PROSTĚ se nehospodaří průhledně. A basta!
Zpět

PROSTĚ se nehospodaří průhledně. A basta!

Přidáno 1. 6. 2015
Ilustrační foto
Andrej Babiš má zálusk na obsazení ministerstva zdravotnictví. Svému kolegovi z vlády a rezortnímu šéfovi Němečkovi okopává kotníky, kde může. Důkazy ale nepředkládá. PROSTĚ to není potřeba?
Fenomén politického hnutí ANO spočívá na třech základních faktorech: 1. Na osobě charismatického vůdce Andreje Babiše, 2. Na kategorických tvrzeních, že bývalí politici udělali v zemi bordel a rozkradli ji., 3. Na neméně kategorických tvrzeních, že to PROSTĚ Babiš (ANO) vyřeší. Role Andreje Babiše je pro jeho jednu z filiálek, politické hnutí ANO, klíčová. S ním buď poroste i nebo půjde do háje. U druhých dvou faktorů je typické, že ANO (Babiš) si nedělá žádnou hlavu z toho, že pro svá vypouštěná kategorická tvrzení nemá průkazné argumenty. U třetího faktoru je to mimo jiné i tím, že pro obyvatele České republiky dosud nemá žádnou vizi ani představu, kam by měla země směrovat. Oni to jenom PROSTĚ vyřeší. Ponechme stranou, že zatím se jim to moc nedaří.
K případům, kdy Andrej Babiš (ANO) vypustil nějaké obvinění, ale už ho ničím nedoložil, patří například situace kolem jím prosazované, po vzedmutí vlny kritiky jím záhy upozaděné, privatizace proslaveného Hotelu Thermal v Karlových Varech. Bývalé vedení obvinil ze špatného hospodaření, přestože realita je jiná. Důkazy samozřejmě nepředložil a zjevně ani předložit nemohl.
A tím dalším příkladem jsou Babišovy ataky vůči ministru zdravotnictví Svatopluku Němečkovi . Skutečnost, že právě v této oblasti rozjíždí ministr financí Babiš další sféru svého podnikání, s tím může, ale také nemusí souviset. Faktem nicméně je, že již delší dobu napadá Němečka za „neprůhledné“ hospodaření rezortu. Průkazné důkazy, jak je jeho zvykem, nepředkládá. V žádném případě nehájím ministra Němečka. Pokud se prokáže, že je špatným hospodářem, ať rezignuje. Musí to být ale na základě ověřitelných údajů. Nikoliv pouze bezobsažných obvinění jeho vládního kolegy.