KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Miroslav Rovenský je opět předsedou středočeských lidovců
Zpět

Miroslav Rovenský je opět předsedou středočeských lidovců

Přidáno 21. 5. 2015
Ilustrační foto
Pozici předsedy středočeské krajské organizace KDU-ČSL obhájil v sobotu v Mnichovicích již počtvrté za sebou Miroslav Rovenský (51 let). Získal silný mandát. Na konferenci pro něj hlasovalo 60 z 69 delegátů (87 procent). Ti zvolili i tři místopředsedy – Evu Vaňkovou (Kutná Hora), Zbyňka Jankovského (Benešov) a Bronislava Havlína (Mělník).

Mnichovice (25. dubna 2015) – Středočeští lidovci byli v posledních dvou letech úspěšnou organizací. Ve volbách do Poslanecké sněmovny získali po několikaleté odmlce jedno křeslo (Ivan Gabal) a ve srovnání se stejnými volbami v roce 2010 navíc dvojnásobný nárůst podpory u voličů. V loňských komunálních volbách pak posílili své pozice i v zastupitelstvech větších měst. „Naší hlavním úkolem nyní bude uspět v krajských volbách a ve třech středočeských obvodech – Mělník, Kutná Hora a Beroun – i v senátních volbách na podzim 2016,“ upozornil Miroslav Rovenský. Přípravu na volby chce začít již v následujících týdnech.
KDU-ČSL Středočeského kraje je konsolidovanou a vnitřně pevnou a jednotnou organizace. S 1 176 členy je po jihočeské organizaci druhou největší v Čechách. S silnou ambicí se chystá vyslat své kandidáty i na květnový celostátní sjezd KDU-ČSL do Brna. Na něm se bude, mimo jiné, volit i nové vedení. „Chceme minimálně obhájit dvě místa v celostátním výboru a pokus se dostat i do předsednictva, což je nejužší stranický orgán,“ vysvětlil Miroslav Rovenský.
Zaměřit se chce také na rozšiřování členské základny, a to zejména o mladé lidi. „Vím, v současném nepříznivém společenském kontextu je to hodně obtížné, ale nesmíme na to rezignovat,“ uvedl. V tomto duchu chce také vést jednání s vedeními místních organizací a společně konkretizovat představu, co mohou potenciálním novým členům nabídnout a co na druhou stranu budou od nich očekávat.