KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2013 Mgr. Bc. Vladimír Dupal
Zpět

Mgr. Bc. Vladimír Dupal

Přidáno 6. 10. 2013
Ilustrační foto

Kandidát číslo devět na kandidátní listině pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR konané dne 25.října 2013 a 26.října 2013.


Představit se  nějak zajímavě, ale přitom věcně není jednoduché. Měl bych zmínit, kdy a kde sem se narodil, kolik mi je let, přidat informace o mém rodinném stavu. Měl bych se pochlubit tím, co jsem dokázal, komu všemu jsem pomohl a čemu všemu rozumím. V neposlední řadě bych měl něco důležitého slíbit a postesknout si nad tím, co všechno nefunguje. Hlavně bych to ale měl napsat nějak svižně, vtipně aby to zaujalo… No, upřímně si nemyslím, že by se mi to mohlo podařit.

S úspěchem tak předpokládám, že níže uvedený přehled mých kvalit bude pravděpodobně podobně nudný jako představení se jiných kandidátů.

Po gymnáziu v Kutné Hoře (kde jsem se narodil) jsem vystudoval Husitskou teologickou fakultu univerzity Karlovy v Praze, obor učitelství náboženství etiky a filosofie. Nicméně vyzkoušet si jaké je to učit jsem měl pouze po dobu jednoměsíční praxe. Ještě po dobu studia posledního ročníku teologické fakulty jsem začal studovat Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity v Brně obor ekonomie a veřejná správa. Učit jsem nezačal ze dvou důvodů přičemž mezi ně nepatřilo to, že by mě učitelská praxe odradila, to spíše naopak. Hlavními důvody byly finance a perspektiva českého školství. Dalším důvodem byl můj zájem o firemní finance a větší motivace rozvíjet se v oboru ekonomie.

Po ukončení vysoké školy jsem začal pracovat na ČKD v Kutné Hoře. Ve firmě s miliardovým obratem jsem měl na starost finanční plánování, sestavování plánovaných finančních výkazů společnosti, výpočet výhodnosti investičních záměrů a plánování nákladů.

Z pracovních a rodinných důvodů jsem se ale po krátké době přestěhoval do Prahy, kde jsem začal pracovat v mezinárodní společnosti, která se zabývá poskytováním vedení klientského účetnictví klientům. V této společnosti jsem na různých pozicích pracoval bez mála pět let s hlavní odpovědností za vedení klientského účetnictví několika firem.

Po krátkém působení v oblasti finančního kontrolingu v IT společnosti pracuji nyní na pozici hlavního účetního v mezinárodní retailové společnosti, přičemž obsah činnosti zůstává „trapně“ jednotvárný, a to je péče o firemní finance, výkaznictví a daně.

Ve volném čase rád jezdím na kole, běhám, hraji fotbal a cestuji. Angažoval jsem se v Osadním výboru a inicioval petici týkající se šetrné opravy mostu vzhledem k potřebám dotčených obyvatel. Zajímá mě kvalita života a snažím se podle svých schopností pomáhat zlepšovat dění okolo nás. I to je důvod proč se snažím zapojovat do veřejného života a proč mě najdete na kandidátce KDU-ČSL.

Jsem přesvědčen o tom, že každý z nás jsme utvářeni skrze sociální zkušenost. Díky výchově v rodině a skrze své koníčky, kamarády a přátele se z nás stávají osobnosti. Každý z nás zná někoho, kdo mu je vzorem v určitém typu chování a přístupu k životu. Snažme se tedy, abychom žili tak, aby naše okolí nebo děti, pokud je máme, si mohli vzít nějaké naše chování za své a mohlo jim být předlohou. To že se k sobě budou lidé chovat slušně, nám nezaručí žádná politická strana, to musíme mít v sobě. Ať tyto volby dopadnou jakkoli nezapomeňte, že lepší svět nám vhození volebního lístku nezaručí. O lepší svět a hezčí mezilidské vztahy se musíme starat každý den sami.

Osobně si však myslím, že lidé z KDU-ČSL by k němu měli mít trošičku blíž a určitě se o něj snaží.