KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Děkujeme za podporu do PS

Děkujeme za podporu do PS

Přidáno 23. 10. 2017
Tisková zpráva, 21. 10. 2017
Ve volbách do poslanecké sněmovny získala KDU-ČSL 10 mandátů. Ze všech demokratických stran tak v letošních volbách ztratila nejméně.
„Děkuji našim voličům a členům, že nás opět poslali do poslanecké sněmovny. Někdy je složitější obhájit tu situaci, která nastala. Je to jako u rockerů; když vydávají první elpíčko, tak je to jednodušší, než když vydávají to druhé. Vážím si zapálení našich členů a příznivců v kampani. S celkovými výsledky nemůžeme být úplně spokojeni. Zvítězily antisystémové strany. Pro nás je to určitě důvod k zamyšlení, že i ten trend, který vidíme v Evropě, pokračuje také v České republice. Jako KDU-ČSL jsme z demokratických stran ztratili nejméně mandátů, konkrétně 4, což je relativně málo, ale za úspěch to považovat nemůžeme,“ řekl Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.

V povolebních vyjednáváních je nyní řada na vítězi voleb.

„Uvidíme, zda budeme osloveni. Každopádně můžeme garantovat, že zůstávají stejné podmínky, a to, že nepůjdeme do vlády s trestně stíhaným nebo obviněným člověkem a zásadní je také programová shoda, abychom mohli plnit náš program. Jsme připraveni jednat, ve vládě chceme být proto, abychom mohli plnit svůj program. Jsem přesvědčen, že získání mandátů v devíti krajích je třeba ocenit a poděkovat,“ dodal Pavel Bělobrádek.

kdu.cz